Број телефона
Е-пошта
Велики грб Шапца

Центар за социјални рад „Шабац“ обележио Међународни дан породице

16. Мај 2023.

Поводом обележавања Светског дана породице Центар за социјални рад је у понедељак 15. маја организовао трибину под називом „Подршка породици у локалној заједници“ у Кристал сали хотела „Слобода“ у Шапцу.

Након поздравне речи директорке Центра за социјални рад, Биљане Мркоњић која је истакла да је сарадња свих институција важна за подршку породицама, на трибини је говорио председник Асоцијације Дуга, Александар Прица на тему фазе у породичној кризи. Прица је истакао важност познавања седам фаза кризе од: шока, порицања, беса, кривице, туговања, реорганизације и прихватања до разрешења одређене породичне кризе. Весна Димитријевић, дипл.педагог руководилац Службе за заштиту деце и младих говорила је на тему Подршка породици у оквиру Службе за заштиту деце и младих, која је истакла да је Светски дан породице повод да се релевантне институције окупе и покажу своју снагу и спремност да помогну и пошаље поруку нашим суграђанима коме могу да се обрате и какве врсте услуга и подршке могу добити. Милица Обреновић, дипл. соц. радник, Службе за заштиту деце и младих, породични психотерапеут говорила је на тему Подршка породици у оквиру Саветовалишта за породицу и младе и позвала том приликом суграђане којима је потребна помоћ да се обрате за помоћ Саветовалишту чији је број телефона 064 82 77 338. Сања Павловић Мијаиловић дипл.социолог у Служби за локална права и услуге говорила је на тему Служба за локална права и услуге као подршка породици у кризи, представивши том приликом услуге и права које грађани могу остварити, истакавши да броју и квалитету услуга социјалне заштите доприноси одговорно и освешћено друштво, те да је важна подршка породици са свих аспеката, јер је породица тим и друштво треба тако да наступа.

Повезани чланци

Мере превенције против вируса Ковид-19

Календар

ПОН
УТО
СРЕ
ЧЕТ
ПЕТ
СУБ
НЕД
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events for 1 Мај
Нема догађаја
Events for 2 Мај
Нема догађаја
Events for 3 Мај
Нема догађаја
Events for 4 Мај
Нема догађаја
Events for 5 Мај
Нема догађаја
Events for 6 Мај
Нема догађаја
Events for 7 Мај
Нема догађаја
Events for 8 Мај
Нема догађаја
Events for 9 Мај
Нема догађаја
Events for 10 Мај
Нема догађаја
Events for 11 Мај
Нема догађаја
Events for 12 Мај
Нема догађаја
Events for 13 Мај
Нема догађаја
Events for 14 Мај
Нема догађаја
Events for 15 Мај
Нема догађаја
Events for 16 Мај
Нема догађаја
Events for 17 Мај
Нема догађаја
Events for 18 Мај
Нема догађаја
Events for 19 Мај
Нема догађаја
Events for 20 Мај
Нема догађаја
Events for 21 Мај
Нема догађаја
Events for 22 Мај
Нема догађаја
Events for 23 Мај
Нема догађаја
Events for 24 Мај
Нема догађаја
Events for 25 Мај
Нема догађаја
Events for 26 Мај
Нема догађаја
Events for 27 Мај
Нема догађаја
Events for 28 Мај
Нема догађаја
Events for 29 Мај
Нема догађаја
Events for 30 Мај
Нема догађаја
Events for 31 Мај
Нема догађаја

Најчешћа питања

Ко има права на социјалну помоћ?

Право на новчану социјалну помоћ припада појединцу, односно породици, који својим радом, приходима од имовине или из других извора остварују приход мањи од износа новчане социјалне помоћи утврђеног законом.

Како остварити права на туђу негу и помоћ?

Право на додатак за помоћ и негу другог лица има лице коме је због телесног или сензорног оштећења, интелектуалних потешкоћа или промена у здравственом стању неопходна помоћ и нега другог лица да би задовољило своје основне животне потребе. Преко центра за социјални рад право остварују деца, одрасла и остарела лица која нису остварила пензиона примања и инострани пензионери.

Како постати хранитељска породица?

Поступак почиње подношењем захтева у центру за социјални рад. Потребно је проћи обуку за хранитеље након чега се стиче подобност за бављење хранитељством.

Шта је потребно за смештај у дому?

Потребно је прикупити документацију за смештај у дом и поднети захтев за смештај у центру за социјални рад. Захтев се подноси у месно надлежном центру (надлежност се одређује по адреси из личне карте), а смештај се може остварити у било којој установи за смештај у Републици Србији.

Како добити помоћ у кући?

Потребно је, у центру за социјални рад, поднети захтев за утврђивање права на помоћ у кући.