У организацији Фондације БФПЕ за одговорно друштво, ГИЗа Асоцијације Дуга, 12. октобра у Шапцу је одржана је Локална дебата о развојним потенцијалнима Шапца, која се организује у оквиру пројекта – Од мог града мојој земљи: како осигурати развој Србије?

Пројекат се реализује уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) и у Шапцу је окупила најважније актере друштвеног, политичког и привредног живота.

Локална дебата о развоју Шапца је седма у низу од осам дебата, које се организују у градовима Србије, на тему развоја у Сарадњи са организацијама цивилног друштва. Овом дебатом долази се до циља да се, заједно са представницима локалне заједнице, успостави дијалог о потенцијалима развоја у локалној средини, препознавајући локалнe специфичности и изазовe, као и значај и улоге своје заједнице у развоју сопственог града, а тако и целе земље.

Трећи панел ове дебате био је посвећен теми социјалне заштите у Шапцу, изазовима и начинима на који они могу бити савладани. Један од панелиста у овом делу била је и в.д. директора ЦСР, Биљана Мркоњић. Говорила је о потенцијалу града Шапца из перспективе социјалне заштите и социјалне политике, месту Центра за социјални рад у локалној средини, правима и услугама које грађани могу да остваре у овој установи.

На локалној дебати присуствовали су и Александра Спасојевић, психолог и стручни радник у ЦСР, као и Владимир Брковић, руководилац Службе за локална права и услуге при ЦСР. Осим учешћа на дебати, они су били на располагању грађанима да одговоре на сва питања о развоју и могућностима локалне заједнице.