Сматра се да медији имају пресудан утицај на јавно мњење и на друштвене структуре које доносе одлуке, самим тим имају и велику одговорност. Сарадња са медијима, када је тема насиља у питању, веома је значајна.

С тим у вези, Центар за социјални рад „Шабац“ је отворен да одговори на сва питања која би помогла да се формира јединствен став друштва о овој осетљивој теми, као и уопште односу појединаца једних према другима. Насиље се не сме толерисати. У Центру за социјални рад Шабац апелују на грађане да пријаве насиље.

Нагласак на заједнички став на тему насиља ставила је вршилац дужности директора ЦСР, Биљана Мркоњић речима да „О насиљу као друштвеном феномену, односно друштвеној патологији, не смемо да говоримо када се обележавају важни датуми или када је неки проблем актуелан. На ову тему морамо говорити током целе године чиме, као друштво, показујемо нулту толеранцију према насилничком понашању.“

На тему насиља за телевизију Шабац говорили су в.д. директора Биљана Мркоњић, дипломирани социјални радник у Служби за заштиту одраслих и старих лица Јована Крстић и дипломирани психолог мастер у Служби за заштиту деце и младих Александра Спасојевић.

О врстама насиља, статистичким подацима, где и како се насиље може пријавити, можемо погледати у прилозима ТВ Шабац.