Градска управа Града Шапца је и ове године обезбедила бесплатан оброк у Народној кухињи за најугроженије суграђане.

На евиденцији Центра за социјални рад у Шапцу тренутно је евидентирано 283 носиоца права на бесплатан оброк, што са члановима домаћинства износи 680 оброка на дневном нивоу.

Бесплатан оброк се припрема и доставља корисницима сваког радног дана на два пункта у просторијама месних заједница: Камењак и у Шипурским ливадама од 12 до 13 и 30 часова, а за овај део организације народне кухиње задужен је Црвени крст Шабац.

За кориснике који нису у могућности да преузму бесплатан оброк укључује се Фондација „Хумано срце Шапца“ у складу са својим капацитетима и врши доставу оброка.

Према речима руководиоца Службе за локална права и услуге при Центру за социјални рад у Шапцу дипл.правника Владимира Брковића, право на бесплатан оброк у народној кухињи има радно неспособан појединац, корисник новчане социјалне помоћи за време трајања наведеног права и радно неспособан члан породице корисника новчане социјалне помоћи. Право може остварити и лице под непосредним старатељством Центра, као и свако друго лице иако не испуњава формалне услове, ако стручни радник Центра процени да би непризнавање овог права угрозило његову животну егзистенцију.

Захтев за признавање права подноси се Центру за социјални рад Шабац сваког радног дана од 7-15 часова, а могуће га је поднети и поштом као и путем е-адресе info@csrsabac.org.rs