У среду 20.10.2021. године корисници Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју били су гости Библиотеке шабачке.
Тема радионице на којој су учествовали била је рециклажа.

Корисници су гледали представу луткарског позоришта, где су видели да се и старе ствари могу корисно употребити.

Понели су чепове који су намењени акцији Чеп за хендикеп. Кроз причу и игру, разврставали су чепове по боји.

Читали су и прелиставали књиге, разгледали предиван простор у којем је радионица изведена. На крају, сваки корисник је убацио чеп у кутију Чеп за хендикеп.

Захваљујући љубазности радника Библиотеке који су радионицу реализовали, корисници Дневног боравка су имали едукативно организовано време, које су радосно провели.

Ова радионица је значајна не само за едукацију и радно – терапеутско ангажовање, већ и за активно учешће корисника у активности локалне заједнице.

Радионице ће, на обострано задовољство, бити традиција и са разном тематиком, одржаваће се једном месечно у просторијама Библиотеке шабачке.

Корисници и васпитачи су богатији за нове пријатеље. Без обзира на различитости, сви имају исте потребе. И те потребе се могу заједно, кроз причу и игру на креативан начин задовољити.

У подршци и љубави разумеју се и они који су само на изглед различити, јер све спаја жеља да буду део истог друштва, које не зна за границе.

Вукосава Нинковић, дипл. дефектолог,
координатор стручног рада
Дневног боравка