Поводом Месеца солидарности са старијима представници Центра за социјални рад Шабац, предвођени са в.д.директора Биљаном Мркоњић и чланицом Градског већа задуженом за социјалну заштиту, Јеленом Милошевић. посетили су Геронтолошки центар Шабац.

Ово је била прилика да се посете корисници и у срдачном разговору уруче поклон пакети, којих је било 75, од тога броја 12 прилагођеног садржаја за дијабетичаре. Средства за пакете обезбеђена су из Буџета града Шапца, а на основу Одлуке о локалним правима и услугама социјалне заштите, на помоћ осетљивим групама становништва.
Посета је била пуна позитивних емоција протканих радошћу даривања и солидарности са нашим старијим суграђанима.

Такође, током октобра месеца ЦСР Шабац је поделио прехрамбене пакете корисницима услуге Помоћ у кући са преко 65 година старости. Подељено је 25 пакета од којих су 8 прилагођеног садржаја за дијабетичаре и пакет најстаријој корисници услуге Вери Ковачевић из Шапца. Вера је, баш у октобру, напунила 92 године живота.

„Месец октобар је месец солидартности са старијима у току којег се скреће пажња на важност смањења неједнакости у животном окружењу становника трећег доба, али и прилагођавања животног окружења потребама и способностима ове старосне групе.“