Игре без граница су традиционална летња манифестација за децу са сметњама у развоју, која се одржала у забавном парку, играоници „ Замак“ на Земунском кеју. Организује их хуманитарна организација „мали Велики људи“,  коју чине млади стручњаци- социјални радници, дефектолози, психолози ... чији је циљ побољшање квалитета живота угрожене деце као и помагање и брига о њима. Ове године манифестација је обележила јубилеј од петнаест година постојања. Јубилеј је испраћен спектаклом испаљивањем конфета, пуштањем балона, и отварањм дечијег шампањца.

Програм  Игара без граница се састојао из такмичарског дела који чини посебно припремљене и прилагођене три такмичарске игре као и игре за капитене и васпитаче, забавни програм, позоришна представа, дружење са кловном, мађионичарем и костимираним  цртаним јунацима у тренуцима одмора и предаха, као и проглашење победника уз поделу медаља, поклона и пехара. Игре су прилагођене деци у инвалидским колицима, деци са оштећењем слуха, вида и говора, деци без родитељског старања и социјално угроженој деци. Учествовало је  петнаест екипа  које броје око сто педесет такмичара  из  институција  са територије целе Србије.
Циљ ове манифестације је извођење деце из институције и дружење са њиховим вршњацима. Прилагођене спортске активности позитивно утичу на ресоцијализацију и хабилитацију деце и младих ометених у развоју. Спортски успеси као и самостално учествовање у спортским такмичењима даје им подстицај и веру у властите способности а самим тим и квалитетнији живот.
Као и сваке године и ове године су учествовали корисници Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и корисници Установе за децу и младе Шабац. Заједничким снагама су успели да освоје медаље и прегршт поклона. Још једном су показали да заједништвом и љубављу померају све границе. Деца са нестрпљењем очекују наредну манифестацију „ Игре без граница“ и радују се поновном одласку.

Јелена Ковачевић, дефектолог-логопед