Установа за децу и младе "Шабац" ОЈ Центра за социјални рад "Шабац" традиционално је учествовала 07.09.2019.г. на LIX open - купу у моторици за децу и младе са аутизмом и тешкоћама. Организатор манифестације  је Спортско удружење LIX, а подршку је поред града Београда, пружио и Спортски савез Србије.

У Спортском центру  Раковица, на стадиону ФК Раковица, учествовало је око  100 деце и младих са аутизмом и сметњама у развоју из  различитих места у Србији.

Овогодишњи промотер манифестације LIX open  био је актуелни олимпијски шампион у рвању, Давор Штефанек. Одушевљено је прихватио позив да буде промотер и рекао је: "Драго ми је да могу да допринесем да се деца са аутизмом осећају боље и да дам лични допринос доласком на LIX open. Волео бих да могу и више да помогнем и апелујем на све људе да имају више разумевања за ту децу". Олимпијац Давор Штефанек се радо фотографисао са учесницима манифестације.

Први део манифестације је био  ревијалног карактера са прелажењем разних справа, "Lixoligona" и намењен је  деци са најнижим способностима.  У другом делу je било  организовано такмичење подређено бољим способностима учесника  и то: бацање кугле, шутирање на кош и шутирање на гол. Учесници су добили су медаље, пехаре  и дипломе.

Наша спортска екипа у пратњи радног терапеута професора физичког васпитања, Николе Марковића, дипл.професора физичког васпитања  и руководиоца Установе, Славице Матић је била расположена и у складу са својим способностима  распоређена за такмичење по дисциплинама. У савладавању  задатака такмичарима  су помоћ пружали волонтери.

Сви учесници су добили дипломе за учешће и  понели су успомене које ће памтити. У добром расположењу задовољни такмичари су се вратили у Шабац и својим другарима су причали о лепо проведеном дану у Раковици.  

Руководилац Установе

Славица Матић