Организовање слободних активности корисника услуге смештаја у социјалној заштити важан је сегмент у одржавању и унапређивању способности корисника као и у побољшавању њиховог психофизичког стања.

Ускршњи празници, једни од најрадоснијих хришћанских празника, обележени су у Установи за децу и младе „Шабац“ уз дружење са драгим пријатељима. У посету нашим корисницима Установе и Дневног боравка дошли су другари трећег разреда Основне школе „Стојан Новаковић“ из Шапца са својом наставницом Јасмином Стојићевић.

Светски дан особа са аутизмом обележава се 02. априла. Тим поводом, као и сваке године на овај дан шабачки Центар за социјални рад је организовао низ активности као израз подршке, разумевања и прихватања различитости. Истог дана, Установа за децу и младе „Шабац“ организациона јединица Центра за социјални рад „Шабац“, обележила је пет година постојања.

Поклапање два значајна датума иницирало је идеју да Установа за децу и младе „Шабац“ односно шабачка „Кућа добре воље“ тог дана у 12h отвори своја врата за суграђане и организује дружење са корисницима Дневног боравка и Установе.

Програм који смо у нашој установи припремили ове године, шетња, као и све друге активности којима обележавамо Светски дан особа са аутизмом, симболичан су израз подршке и разумевања, припадности заједници и зато Центар за социјални рад активно учествује у обележавању овог датума – истакла је директорка Центра за социјални рад „Шабац“ Јелена Милошевић.

Социјална правда представља једнак и праведан однос између појединца и друштва. То је процес којим се обезбеђује испуњење друштвених улога и сразмерно томе, стицање шанси за личну афирмацију и бољитак. 

На Међународни дан социјалне правде који се обележава 20. фебруара деца и млади из Установе за децу и младе "Шабац" и Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју посетили су дечје одељење Библиотеке шабачке у Шапцу.

ПРИЈАТЕЉИ, РАДОСТ, ЗАХВАЛНОСТ – речи су које су се често чуле за време новогодишњих и божићних празника у Установи за децу и младе „Шабац“ и Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју при Центру за социјални рад „Шабац“.Новогодишње пакетиће, представе, сликање са Деда Мразом и све оно што симболише дух новогодишњих празника наши ПРИЈАТЕЉИ су приредили нашим корисницима. За сваки осмех на лицима наших корисника, за сваку њихову РАДОСТ, дугујемо им ЗАХВАЛНОСТ.

Млади фудбалери Мачве са својим тренерима посетили су кориснике Установе за децу и младе и Дневног боравка Центра за социјални рад Шабац. После спортских поздрава, прешло се на спортски део посете. У пријатељском духу, корисници су показали својим другарима из „Провинцијског Уругваја“ своје знање у овој дивној игри.