ПРИЈАТЕЉИ, РАДОСТ, ЗАХВАЛНОСТ – речи су које су се често чуле за време новогодишњих и божићних празника у Установи за децу и младе „Шабац“ и Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју при Центру за социјални рад „Шабац“.Новогодишње пакетиће, представе, сликање са Деда Мразом и све оно што симболише дух новогодишњих празника наши ПРИЈАТЕЉИ су приредили нашим корисницима. За сваки осмех на лицима наших корисника, за сваку њихову РАДОСТ, дугујемо им ЗАХВАЛНОСТ.

Млади фудбалери Мачве са својим тренерима посетили су кориснике Установе за децу и младе и Дневног боравка Центра за социјални рад Шабац. После спортских поздрава, прешло се на спортски део посете. У пријатељском духу, корисници су показали својим другарима из „Провинцијског Уругваја“ своје знање у овој дивној игри.

Корисници Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и Установе за децу и младе Центера за социјални рад „Шабац“, посетили су Сунчану реку.
На сат времена вожње возилом, 59. километар од Шапца, на десној обали Дрине, налази се етно село Сунчана река. Дивна природа, разиграни коњи као и увек интересантни магарци позитивно су деловали на госте из Шапца. Када се ту додају и фонтана, кућице у етно стилу, јасно је да су корисници Дневног боравка и Установе могли да уживају на овом излету. Посету је употпунила шетња до Дрине и расхлађење у хладу липа и топола. У повратку, посећена је и Бања Ковиљача где су се, након шетње надалеко чувеним парком, корисници освежили омиљеном посластицом- сладоледом.
Овај излет је потврда да корисницима Дневног боравка и Установе прија боравак у природи а да су излети прилика да се друже и покажу како је велики труд уложен у рад са њима јасно видљив.

Саветовалиште за децу и младе у Центру за социјални рад Шабац дана 13.04.2018. организовало је трибину на тему „Улога саветовалишта за породицу и младе у локалној заједници“ којом је обележило 15 година рада.

У оквиру Дечје недеље која се ове године обележава од 02. до 08. октобра 2017. године Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју и Установа за децу и младе „Шабац“ су за кориснике својих услуга организовали богат садржај активности прилагођених њиховој доби, афинитетима и потребама.