Игре без граница су традиционална летња манифестација за децу са сметњама у развоју, која се одржала у забавном парку, играоници „ Замак“ на Земунском кеју. Организује их хуманитарна организација „мали Велики људи“,  коју чине млади стручњаци- социјални радници, дефектолози, психолози ... чији је циљ побољшање квалитета живота угрожене деце као и помагање и брига о њима. Ове године манифестација је обележила јубилеј од петнаест година постојања. Јубилеј је испраћен спектаклом испаљивањем конфета, пуштањем балона, и отварањм дечијег шампањца.

Организовање слободних активности корисника услуге смештаја у социјалној заштити важан је сегмент у одржавању и унапређивању способности корисника као и у побољшавању њиховог психофизичког стања.

Ускршњи празници, једни од најрадоснијих хришћанских празника, обележени су у Установи за децу и младе „Шабац“ уз дружење са драгим пријатељима. У посету нашим корисницима Установе и Дневног боравка дошли су другари трећег разреда Основне школе „Стојан Новаковић“ из Шапца са својом наставницом Јасмином Стојићевић.

Светски дан особа са аутизмом обележава се 02. априла. Тим поводом, као и сваке године на овај дан шабачки Центар за социјални рад је организовао низ активности као израз подршке, разумевања и прихватања различитости. Истог дана, Установа за децу и младе „Шабац“ организациона јединица Центра за социјални рад „Шабац“, обележила је пет година постојања.

Поклапање два значајна датума иницирало је идеју да Установа за децу и младе „Шабац“ односно шабачка „Кућа добре воље“ тог дана у 12h отвори своја врата за суграђане и организује дружење са корисницима Дневног боравка и Установе.

Програм који смо у нашој установи припремили ове године, шетња, као и све друге активности којима обележавамо Светски дан особа са аутизмом, симболичан су израз подршке и разумевања, припадности заједници и зато Центар за социјални рад активно учествује у обележавању овог датума – истакла је директорка Центра за социјални рад „Шабац“ Јелена Милошевић.

Социјална правда представља једнак и праведан однос између појединца и друштва. То је процес којим се обезбеђује испуњење друштвених улога и сразмерно томе, стицање шанси за личну афирмацију и бољитак. 

На Међународни дан социјалне правде који се обележава 20. фебруара деца и млади из Установе за децу и младе "Шабац" и Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју посетили су дечје одељење Библиотеке шабачке у Шапцу.

ПРИЈАТЕЉИ, РАДОСТ, ЗАХВАЛНОСТ – речи су које су се често чуле за време новогодишњих и божићних празника у Установи за децу и младе „Шабац“ и Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју при Центру за социјални рад „Шабац“.Новогодишње пакетиће, представе, сликање са Деда Мразом и све оно што симболише дух новогодишњих празника наши ПРИЈАТЕЉИ су приредили нашим корисницима. За сваки осмех на лицима наших корисника, за сваку њихову РАДОСТ, дугујемо им ЗАХВАЛНОСТ.