Млади фудбалери Мачве са својим тренерима посетили су кориснике Установе за децу и младе и Дневног боравка Центра за социјални рад Шабац. После спортских поздрава, прешло се на спортски део посете. У пријатељском духу, корисници су показали својим другарима из „Провинцијског Уругваја“ своје знање у овој дивној игри.

Корисници Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и Установе за децу и младе Центера за социјални рад „Шабац“, посетили су Сунчану реку.
На сат времена вожње возилом, 59. километар од Шапца, на десној обали Дрине, налази се етно село Сунчана река. Дивна природа, разиграни коњи као и увек интересантни магарци позитивно су деловали на госте из Шапца. Када се ту додају и фонтана, кућице у етно стилу, јасно је да су корисници Дневног боравка и Установе могли да уживају на овом излету. Посету је употпунила шетња до Дрине и расхлађење у хладу липа и топола. У повратку, посећена је и Бања Ковиљача где су се, након шетње надалеко чувеним парком, корисници освежили омиљеном посластицом- сладоледом.
Овај излет је потврда да корисницима Дневног боравка и Установе прија боравак у природи а да су излети прилика да се друже и покажу како је велики труд уложен у рад са њима јасно видљив.

Саветовалиште за децу и младе у Центру за социјални рад Шабац дана 13.04.2018. организовало је трибину на тему „Улога саветовалишта за породицу и младе у локалној заједници“ којом је обележило 15 година рада.

У оквиру Дечје недеље која се ове године обележава од 02. до 08. октобра 2017. године Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју и Установа за децу и младе „Шабац“ су за кориснике својих услуга организовали богат садржај активности прилагођених њиховој доби, афинитетима и потребама.

На Госпојинском атлетском митингу, на Градском стадиону у Шапцу, са децом и младима различитог узраста и способности, професионалцима у спорту и рекреативцима, учествовали су и корисници Установе за децу и младе „Шабац“ ОЈ Центра за социјални рад „Шабац“.
У трци пријатељства на 60м, подељени у две групе, женску и мушку, деца и млади из Установе показали су да се свако може бавити спортом и да је свако од њих победник.