Сарадња Центра за социјални рад са различитим актерима у локалној заједници важан је елемент за спровођење инклузије, обезбеђивање права и услуга, партиципације корисника услуга социјалне заштите у свакодневним животним активностима и стварања једнаких могућности за прихватање и укључивање деце и младих са сметњама у развоју и одраслих са потешкоћама.
Руководство и стручно особље организационе јединице Центра, Установе за децу и младе „Шабац“, као и стручно особље локалне услуге Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју коју спроводи Центар за социјални рад „Шабац“ има дугогодишњу сарадњу са представницима Црвеног крста Шабац и основне школе „Стојан Новаковић“ из Шапца.

Деца и млади из Дневног боравка и Установе за децу и младе „Шабац“ учествовали су на Дечијем карневалу у оквиру 12. међународног Чивијашког карневала i 51. Чивијаде, традиционалној манифестацији хумора и сатире која се одржава сваке године у Шапцу.

Установа за децу и младе "Шабац" ОЈ Центра за социјални рад "Шабац" традиционално је учествовала 07.09.2019.г. на LIX open - купу у моторици за децу и младе са аутизмом и тешкоћама. Организатор манифестације  је Спортско удружење LIX, а подршку је поред града Београда, пружио и Спортски савез Србије.

У Спортском центру  Раковица, на стадиону ФК Раковица, учествовало је око  100 деце и младих са аутизмом и сметњама у развоју из  различитих места у Србији.

Игре без граница су традиционална летња манифестација за децу са сметњама у развоју, која се одржала у забавном парку, играоници „ Замак“ на Земунском кеју. Организује их хуманитарна организација „мали Велики људи“,  коју чине млади стручњаци- социјални радници, дефектолози, психолози ... чији је циљ побољшање квалитета живота угрожене деце као и помагање и брига о њима. Ове године манифестација је обележила јубилеј од петнаест година постојања. Јубилеј је испраћен спектаклом испаљивањем конфета, пуштањем балона, и отварањм дечијег шампањца.

Организовање слободних активности корисника услуге смештаја у социјалној заштити важан је сегмент у одржавању и унапређивању способности корисника као и у побољшавању њиховог психофизичког стања.

Ускршњи празници, једни од најрадоснијих хришћанских празника, обележени су у Установи за децу и младе „Шабац“ уз дружење са драгим пријатељима. У посету нашим корисницима Установе и Дневног боравка дошли су другари трећег разреда Основне школе „Стојан Новаковић“ из Шапца са својом наставницом Јасмином Стојићевић.